Consultancy with Medical Doctors

When a patient presents with musculoskeletal disorders a diagnosis is prepared by our expert orthopaedic- & trauma specialist MD team. This is available at Fizio+ as an outpatient care service. Disorders of musculoskeletal system include problems of skeletal joints and locomotive organs like muscles, cartilages, bones, tendons, ligaments and vertebrae discs.

How does this consultancy service work?

The first step is to draw the patient’s anamnesis and review and analysis the images from CT scans, MRI scans and X-ray examinations. Following on from this, a thorough examination is undertaken of the patient’s dynamics and stability. This involves critical review of posture, walking and operation of joints. The next step is to check peripheral nerves. 

Book now

Based on the results of these tests and reviews, the specialist MD prepares recommendations for necessary therapy for both long and short term. The major goal is to reach a complaint free status for the patient by applying the most modern and efficient treatments.

During the scheme of examinations it is most important for us to discover the original reasons for the disorders experienced by the patient. By mapping these, it will provide a sound basis for what may be, in some circumstances, a complex rehabilitation programme using the most up to date treatments.

Appropriate medicines, drugs and medical devices can also be prescribed so that the patient may receive the very best medical support to aid rapid recovery.

Csonttörés, sportsérülések utáni rehabilitáció

Törések, vállsérülés, térdsérülés, a boka, a csukló vagy a könyök sérülése után rendkívül fontos a minél hamarabb megkezdett gyógytorna és rehabilitáció, hogy az eredeti mozgástartományt és funkciókat minél teljesebb mértékben és minél hamarabb helyre lehessen állítani. Az első időszaktól biztonságot jelent a személyre szabott gyógytorna gyakorlatok mellett a szakorvosi felügyelet és az azt kiegészítő, szükség szerinti gyógymasszázs.

Sportsérülés vagy akár hétköznapi balesetek sürgősségi ellátását követően, a Fizioplus-nál Dr. Szita János traumatológus szakorvos támogatja igény szerint a rehabilitációt, melynek része az állapotfelmérés, majd a gyógyulás nyomon követése.

Rehabilitáció műtétek után

A végtagokat illetve a gerincet érintő műtétek, például csípőprotézis, térdprotézis, vállprotézis vagy porckorongsérv műtét esetén a traumatológiai és a gyógytornász segítség az operációra való felkészülés alatt, illetve a műtét után is igénybe vehető. A műtétre való felkészítésre azért van szükség, mert az időben elkezdett és rendszeresen végzett gyakorlatok gyorsabb és minimális szövődménnyel járó gyógyulást tesznek lehetővé a későbbiekben. Műtét után pedig, rendkívül fontos a szakorvosi támogatással mihamarabb megkezdett egyéni terápia, mozgás, hogy az érintett testrészt, minél előbb használni lehessen. 

Traumatologist

Dr. Harrira M. Fahed

Ortopéd főorvos - Mozgásszervi rehabilitációs főorvos
 
More

Book an appointment online or call us on weekdays
from 7am to 7pm +36 30 278 8909

Book now