Ortopédiai magánrendelés, kezelés és konzultáció

A mozgásszervi problémák diagnózisának felállítása és gyakran a műtétek és sérülések utáni rehabilitációs terv felállítása  ortopéd-traumatológus szakorvosi feladat, mely intézményünkben járóbeteg szakellátásban, magánrendelésen zajlik. Azok a betegségek tartoznak a mozgásszervi problémák csoportjába, amelyek az ízületekkel illetve az azokhoz tartozó mozgató apparátusokkal (izmok, porcok, csontok, szalagok, inak, porckorongok) függenek össze.

Hogyan zajlik egy konzultáció?

A konzultáció első lépése a kórelőzmények felvétele, képalkotói vizsgálatok, röntgenfelvételek, CT, MRI, ultrahang elemzése. Ezt követi az alapos fizikális vizsgálat, amely során a páciens tartását, járását, ízületeinek mozgékonyságát és stabilitását vizsgáljuk. Ezután a perifériás idegek (neurológiai) vizsgálata következik.
Végül szakorvosunk összefoglalja a terápiás javaslatot és a diagnózis ismeretében felállít egy rövid-, illetve hosszú távú kezelési tervet, melynek legfőbb célja, hogy a páciens számára a lehető leghatékonyabb kezelési módszerek ötvözésével panaszmentes állapotot érjünk el.

Az orvosi konzultáció során, számunkra kulcsfontosságú a probléma eredeti okának feltárása, hiszen ennek ismeretében tudunk komplex rehabilitációt végezni és panaszaira a legmodernebb terápiákat alkalmazni.

Időpont foglalás

 

 

Csonttörés, sportsérülések utáni rehabilitáció

Törések, vállsérülés, térdsérülés, a boka, a csukló vagy a könyök sérülése után rendkívül fontos a minél hamarabb megkezdett gyógytorna és rehabilitáció, hogy az eredeti mozgástartományt és funkciókat minél teljesebb mértékben és minél hamarabb helyre lehessen állítani. Az első időszaktól biztonságot jelent a személyre szabott gyógytorna gyakorlatok mellett a szakorvosi felügyelet és az azt kiegészítő, szükség szerinti gyógymasszázs.

Sportsérülés vagy akár hétköznapi balesetek sürgősségi ellátását követően, a Fizioplus-nál Dr. Harrira M. Fahed ortopéd - traumatológus főoorvos támogatja igény szerint a rehabilitációt, melynek része az állapotfelmérés, majd a gyógyulás nyomon követése.

Rehabilitáció műtétek után

A végtagokat illetve a gerincet érintő műtétek, például csípőprotézis, térdprotézis, vállprotézis vagy porckorongsérv műtét esetén a traumatológiai és a gyógytornász segítség az operációra való felkészülés alatt, illetve a műtét után is igénybe vehető. A műtétre való felkészítésre azért van szükség, mert az időben elkezdett és rendszeresen végzett gyakorlatok gyorsabb és minimális szövődménnyel járó gyógyulást tesznek lehetővé a későbbiekben. Műtét után pedig, rendkívül fontos a szakorvosi támogatással mihamarabb megkezdett egyéni terápia, mozgás, hogy az érintett testrészt, minél előbb használni lehessen. 

Ortopéd - Traumatológus főorvos

Dr. Harrira M. Fahed

Ortopéd főorvos - Mozgásszervi rehabilitációs főorvos
 
Tovább

Időpont foglalás

Foglaljon időpontot online, vagy hívjon bennünket munkanapokon 8-20 óráig +36 30 278 8909 telefonszámon

Időpont foglalás