Gyógymasszázs

A gyógymasszázs egy olyan manuális terápia, amely izmainkat, kötőszöveteinket állítja vissza helyes állapotukba, abba, amiben megfelelően tudnak működni. Izmaink egyensúlya több okból is felborulhat. Ez fakadhat a helytelen (hanyag) tartásból, ami a mindennapi élet gyakori velejárója, vagy az izmok, ízületek túlerőltetéséből és egyoldalú terheléséből is. Ilyenkor minden különösebb ok, baleset nélkül is megváltozhat izom-egyensúlyunk, amelynek fájdalom, mozgásbeszűkülés lesz a következménye. Ekkor célszerű minél hamarabb kezelni fájdalmunkat.

Mozgásunk csak akkor tér vissza a megfelelő állapotába, ha rendszeresen használjuk izmainkat.  A gyógytorna, a fejlesztő gyakorlatok, akár a kis mértékben végzett sportolás is nagyon fontos.  Sokszor pont az a probléma, hogy ez a korlátozottság miatt nem kivitelezhető.

A mozgási rendszer két részből áll

 • a csontvázból és a csontokat csatlakoztató ízületekből, valamint
 • a csontokhoz tapadó izomzatból.

A csontváz tartja és támasztja a testet, tapadást biztosít a izmoknak, és védi szerveinket. Sokszor a csontjainkra és ízületeinkre jóval nagyobb figyelmet fordítunk, mint az izmok és az ezzel összefüggő kötőszöveti hálózat fájdalommentes működésére.

 

Ahogyan a csontok és izmok egymástól nem elválasztható rendszerek, úgy a mozgásszerv-rendszeri betegségeket is csak úgy lehet javítani, ha mindkettővel foglalkozunk. A megfelelő izomlazítás nélkül az izmok visszamerevednek, túlzott megerőltetésnek lesznek kitéve. A merevség fájdalommal jár, amely visszahat az adott ízületre, a mozgásszervi problémára, miközben egyre súlyosabbá teszi azt. Így egy ördögi kör alakul ki, amely egyre nehezebbé teszi a szabad mozgást.

Miben segít a gyógymasszázs?

 • Az izmok és ízületek aktív mozgatása, tornáztatása előtt alkalmassá kell tenni izmainkat a működésre. Sokszor nem is hisszük el, hogy izmaink merevsége mennyire korlátozhatja mozgásunkat. A fájdalomcsillapító csak tüneti megoldást jelent, az okok megmaradnak.
 • A gyógymasszázs a fájdalmat és gyulladást csökkentő hatásával váltja ki a gyógyszeres fájdalomcsillapítást mellékhatások nélkül.
 • A masszázs megelőzi a komolyabb fájdalmas panaszok jelentkezését, az izmok túlerőltetését, egyoldalú terhelését.
 • Stressz esetén oldja a feszültséget, erősíti az immunrendszert, fokozza a vérkeringést, amellyel testünket felkészíti a szabad mozgásra.
 • A legnagyobb gondot izomzatunk asszimmetrikus, kiegyensúlyozatlan terhelése Ebből következik, hogy egyes izmokat túlterhelünk, másokat pedig nem megfelelően használunk.
 • További gondot okozhat az izmok bemelegítésének és a terhelés utáni nyújtásnak az elmaradása. Ez az izmok rugalmasságának az csökkenését, mozgástartományának a beszűkülését okozza. Mindezek modern életformánk következményei.
 • A masszázs alkalmas bizonyos műtétek következtében megmerevedett izmok lazítására. Műtét után a rehabilitáció és a mozgási szabadság visszanyerésének fontos eszköze.

 

 

Gyógymasszőrünk által alkalmazott, modern szemléletű gyógymasszázs előnyei:

 • mellékhatások nélkül hat
 • speciálisan az adott fájó területre koncentrál
 • az egész test dinamikáját és egyensúlyát is figyelembe veszi
 • mindent átfogó egészként tekint a szervezetre, így nem tüneti kezelést nyújt, hanem az okokat szünteti meg

Elég-e csak gyógymasszázst kapnom?

A megfelelő, egyénre szabott gyógymasszázs nélkül teljes siker nem érhető el. Érdemes kiegészíteni célzott gyógytornával, vagy megfelelő mozgással. A mozgás és masszázs kombinációja hosszú-távú gyógyulást eredményezhet.

Javaslatunk gyógymasszázs iránti érdeklődés esetén:

Első alkalommal 55 perces gyógymasszázst javaslunk vendégeinknek, melyből az utolsó 10 percet a szakemberünkkel való konzultáció teszi ki. Itt az általa tapasztalt egyéni tényezők alapján tesz majd javaslatot a további terápiára, törekedve ezzel a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb kezelésre.

Gyógymasszőreink:

Pletser Ádám

Gyógy - és sportmasszőr, Svédmasszőr

Tovább

Szluka Cecília

Gyógymasszőr, Svédmasszőr

Tovább

Jóni Dávid

Gyógy- és sportmasszőr

Tovább

Tóth Leona

Gyógymasszőr

Tovább

Időpont foglalás

Foglaljon időpontot online, vagy hívjon bennünket munkanapokon 8-20 óráig +36 30 278 8909 telefonszámon

Időpont foglalás