Triggerpont terápia és masszázs

A trigger pont egy fájdalmas izomcsomó, egy erősen irritált terület a vázizomban, vagy a fasciában (erős kötőszövet), ami az izom rostjaival szorosan összefügg. A tünetek legtöbbször nem a trigger pont területén, hanem kisugárzó fájdalomként jelennek meg. A triggerpont terápia egy nyomó technikát alkalmazó masszázs, ami ezeket a fájdalmas izomcsomókat kezeli.

Tigger pontok típusai

Aktív trigger pontoknak nevezzük azokat a pontokat, amelyeknél már nyugalomban illetve mozgás közben erős, kisugárzó fájdalom jelentkezik.

Látens trigger pontok azok, amelyeknél a kisugárzó fájdalom csak direkt nyomásra jelentkezik.

Kezdetleges trigger pontok pedig azok, ahol a csomó éppen kialakulóban van, de még nem okoz kisugárzó fájdalmat. Ezeket néha tender pontoknak is nevezik

Időpont foglalás

Mi okozza az izomcsomók kialakulását?

Trigger pont létrejöhet hibás, féloldalas, asszimetrikus testtartástól, a sok üléstől, általános mozgáshiánytól, de a háttérben állhat direkt trauma, stressz, túlterhelés, ízületi gyulladás vagy hideg-bántalom is.

Mit okozhatnak a trigger pontok vagyis az izomcsomók?

A fájdalom mellett a trigger pont helyén romlik a szövet anyagcseréje, vérellátása amely további feszességet okoz. Előfordulhat izomgyengeség, érzészavar és a mozgástartomány beszűkülése, korlátozott mozgathatóság is.

A trigger pontok kezelése

Gyógytornász tudja a triggerpontok alapos ismerete és speciális tudás birtokában megállapítani, hogy a tüneteket valóban a trigger pontok, azaz izomcsomók okozzák-e. A kezelés során a tünetek és a kisugárzási területek alapján feltérképezzük a fájdalmas pontokat, majd az adott izomban rányomással oldjuk a merevséget, lazítjuk az izmot, így a fájdalom valódi okát szüntetjük meg. Bár a kezelés nem fájdalommentes, de tartós gyógyulás érhető el vele.

Triggerpont masszázs, terapeuta

Balázs Ivett

Gyógytornász

Tovább

Andorka Eszter

Gyógytornász

Tovább

Konkoly Anett

Gyógytornász

Tovább

Szemerey Nóra

Gyógytornász

Tovább

Időpont foglalás

Foglaljon időpontot online, vagy hívjon bennünket munkanapokon 8-20 óráig +36 30 278 8909 telefonszámon

Időpont foglalás