Triggerpont terápia és masszázs

A trigger pont egy fájdalmas izomcsomó, egy erősen irritált terület a vázizomban, vagy a fasciában (erős kötőszövet), ami az izom rostjaival szorosan összefügg. A tünetek legtöbbször nem a trigger pont területén, hanem kisugárzó fájdalomként jelennek meg. A triggerpont terápia egy nyomó technikát alkalmazó masszázs, ami ezeket a fájdalmas izomcsomókat kezeli.

Tigger pontok típusai

Aktív trigger pontoknak nevezzük azokat a pontokat, amelyeknél már nyugalomban illetve mozgás közben erős, kisugárzó fájdalom jelentkezik.

Látens trigger pontok azok, amelyeknél a kisugárzó fájdalom csak direkt nyomásra jelentkezik.

Kezdetleges trigger pontok pedig azok, ahol a csomó éppen kialakulóban van, de még nem okoz kisugárzó fájdalmat. Ezeket néha tender pontoknak is nevezik

Időpont foglalás

Mi okozza az izomcsomók kialakulását?

Trigger pont létrejöhet hibás, féloldalas, asszimetrikus testtartástól, a sok üléstől, általános mozgáshiánytól, de a háttérben állhat direkt trauma, stressz, túlterhelés, ízületi gyulladás vagy hideg-bántalom is.

Mit okozhatnak a trigger pontok vagyis az izomcsomók?

A fájdalom mellett a trigger pont helyén romlik a szövet anyagcseréje, vérellátása amely további feszességet okoz. Előfordulhat izomgyengeség, érzészavar és a mozgástartomány beszűkülése, korlátozott mozgathatóság is.

A trigger pontok kezelése

Gyógytornász tudja a triggerpontok alapos ismerete és speciális tudás birtokában megállapítani, hogy a tüneteket valóban a trigger pontok, azaz izomcsomók okozzák-e. A kezelés során a tünetek és a kisugárzási területek alapján feltérképezzük a fájdalmas pontokat, majd az adott izomban rányomással oldjuk a merevséget, lazítjuk az izmot, így a fájdalom valódi okát szüntetjük meg. Bár a kezelés nem fájdalommentes, de tartós gyógyulás érhető el vele.

Triggerpont masszázs, terapeuta

Végh Anett

Gyógytornász - Fizioterapeuta

Tovább

Fejes Luca

Gyógytornász - Manuálterapeuta

Tovább

Chován Dóra

Gyógytornász - Manuálterapeuta

Tovább

Andorka Eszter

Gyógytornász - Manuálterapeuta

Tovább

Konkoly Anett

Gyógytornász - Manuálterapeuta

Tovább

Szemerey Nóra

Gyógytornász - Manuálterapeuta

Tovább

Időpont foglalás

Foglaljon időpontot online, vagy hívjon bennünket munkanapokon 8-20 óráig +36 30 278 8909 telefonszámon

Időpont foglalás