Gerinctornák

A gerinctornák, illetve a gerinc gyógytorna elsősorban azokra az izmokra koncentrál, amelyek a törzset és a gerincet stabilizálják és így hozzájárulnak a kar és a láb szabad mozgatásához, valamint az egyenes testtartáshoz üléskor, álláskor és járáskor. A gerinctornának része a nyújtás is, mert ez az, ami segít ellazítani a túlságosan feszesen tartott izmokat.

Gerincstabilizáló torna

Ezen az órán a gerincoszlopunk mellett mélyen futó, törzsünket stabilizáló izmok erősítéséé a fő szerep. Ezek a hasizmok, a hátizmok és a farizmok, amelyek erősítése és karbantartása szükséges a stabil medence és a harmonikus izomegyensúly eléréséhez. A hátizmok edzése elengedhetetlen a csigolyák és a köztük lévő porckorongok tehermentesítéséhez. Rendszeres tornával megelőzhető a rossz tartás miatt esetlegesen kialakuló fájdalom, illetve a különböző deformitások, mint a gerincsérv vagy a gerincferdülés kialakulása is.

Időpont foglalás

Gerincstabilizáló torna + Stretching (nyújtás)

Ez a gerinctorna a törzset és a gerincet stabilizáló mélyizmok átmozgatása és erősítése mellett a lazításra, nyújtásra fókuszál. Segítségével megtartható a mindennapi terheléseknek kitett izomzat rugalmassága, javul az izmok teljesítőképessége és a mozgás minősége. A stretching jótékony hatásai:

● Növeli az izmok terhelhetőségét
● Csökkenti az izommerevséget, a fokozott feszülést
● Segít megelőzni az izom túlfeszüléséből eredő sérüléseket
● Segít az izomláz elkerülésében és mérséklésében

Időpont foglalás

Mikor ajánljuk a gerinctornát?

A gerincstabilizáló torna és a nyújtás korra és foglalkozásra tekintet nélkül mindenkinek ajánlható, különösen azoknak, akik mozgásszegény életmódot folytatnak, illetve ülőmunkát végeznek, azaz hajlamosabbak a tartásproblémákra és kevésbé edzik a has- és hátizmaikat.

  • Gerincproblémák esetén
  • Hátfájás, alsóháti fájdalmak, derékfájás esetén
  • Tartáshibákkal rendelkezőknek
  • Gerincműtétek utáni rehabilitációként

Csoportos gerinctornát tartó gyógytornászok

Zsótér Aliz

Gyógytornász - Manuálteraputa

Tovább

Konkoly Anett

Gyógytornász - Manuálterapeuta

Tovább

Süle-Szigeti Atilla

Gyógytornász

Tovább

Andorka Eszter

Gyógytornász

Tovább

Foglaljon időpontot online, vagy hívjon bennünket munkanapokon 7-20 óráig +36 30 278 8909 telefonszámon

Időpont foglalás