Felépülés plasztikai műtét után komplex rehabilitációval

Mellplasztika és hasplasztika után 40-50%-al rövidebb lehet a gyógyulási idő személyre szabott, komplex rehabilitációs programmal. Mellműtétek, vagy hasfalplasztika esetében a műtét érinti az izmokat és lágyrészeket, anyagcsere-, és keringés változást, valamint mozgásterjedelem és terhelhetőség csökkenést eredményez. Ha elmarad a megfelelő utókezelés ez az időszak szükségtelenül hosszú és fájdalmas lehet.

Időpont foglalás

Rehabilitáció a plasztikai sebészetben

A plasztikai sebészeti műtétek után, legyen szó akár esztétikai, akár helyreállító plasztikai műtétről, mellnagyobbításról, kötényhas műtétről, kiemelten fontos a megfelelő rehabilitáció annak érdekében, hogy csökkenjen a felépülési idő, gyorsabban visszatérjen a mozgás, és elmúljon a fájdalom.

Gyógytorna mellplasztika és hasplasztika után

A plasztikai műtét után az izmokat és lágyrészeket körülvevő fasciában (izompólyában) nemkívánatos letapadások keletkezhetnek, amelyek egyes területek blokkolódásához, az ínak rövidüléséhez vezethetnek és gátolhatják a mozgást. A letapadások komoly fájdalmat is okozhatnak,


A megfelelő mobilizálás mellett azonban ezen letapadások megszűnnek és a gyógyulási időszak töredékére csökken.

Már a mell és has plasztikai műtétek előtti precíz állapotfelméréssel és a műtét utáni komplex, egyénre szabott rehabilitációs programmal megelőzhetőek a műtét következtében fellépő olyan mozgásszervi panaszok, mint a nyak-, váll-, hát- illetve derékfájdalom.
A műtét utáni speciális, egyénre szabott manuálterápiával és a későbbi fázisban a megfelelően alkalmazott izomtréninggel, gyógytornával gyorsabb és biztonságosabb felépülés érhető el.

 

Időpont foglalás

 

Mellplasztika, mellnagyobbítás

Az orvosok tapasztalatai szerint gyógytorna nélkül 8 hét a felépülési idő a teljes funkció visszanyeréséig, illetve a fájdalommentes állapotig

A kidolgozott protokolon alapuló rehabilitációnak köszönhetően ez az idő 40-50%-al rövidebb, akár négy hét is lehet.

Mozgás és az azt kiegészítő manuálterápia nélkül a szövetek korlátozottsága nemkívánatos kollagénrost letapadáshoz/keresztkapcsolatokhoz vezet. Inaktivitás hatására a fascia réteg elmozdulása is csökken, kiszárad, míg megfelelő mobilitás mellett az elmozdulása visszatér

A lágyrészek gyógyulási ideje nagymértékben lecsökkent, illetve mind az ízületi mozgástartomány, mind az izomerő rövidebb idő alatt tért vissza a normál tartományba, azoknál akikkel már a műtét utáni első napon megkezdtük a kezeléseket.

 

Időpont foglalás

A hasfal plasztikája hízás, terhesség vagy sérvműtét után lehet indokolt, amikor a hasfal és a bőr annyira megnyúlik, hogy előre lóg "kötényként". A “kötényhas” nem egyszerűen esztétikai probléma, hanem fájdalmat, tartásproblémát, mozgáscsökknést és egyéb egészségügyi gondot okozhat, mivel az ágyéki gerinc túlságosan nagy terhelést kap.

A teljes felépülés 3-4 hónapig is tart, de egyénre szabott, szakember által felügyelt gyógytornával gyorsabban áll vissza a terhelhetőség, elkerülhetőek a letapadások, a hegek gyorsabban gyógyulnak, a fájdalom csökke. A heg masszázzsal is kezelhető és még tökéletesebb gyógyulás jöhet létre, a heg idővel teljesen eltűnhet.

 

Időpont foglalás

Terapeuták

Végh Anett

Gyógytornász - Fizioterapeuta

Tovább

Chován Dóra

Gyógytornász - Manuálterapeuta

Tovább

Andorka Eszter

Gyógytornász - Manuálterapeuta

Tovább

Zsótér Aliz

Gyógytornász - Manuálterapeuta

Tovább

Konkoly Anett

Gyógytornász - Manuálterapeuta

Tovább

Szemerey Nóra

Gyógytornász - Manuálterapeuta

Tovább

Jónás-Fejes Flóra

Gyógytornász - Manuálterapeuta

Tovább

Időpontfoglalás

Melllasztika és hasplasztikai műtét utáni rehabilitációhoz. Foglaljon időpontot online, vagy hívjon bennünket munkanapokon 8-20 óráig +36 30 278 8909 telefonszámon

Időpont foglalás